تابه ها جز جدای ناپذیر ظروف آشپزخانه محسوب می شوند .تمام و یا بخش بیشتری از آشپزی روزانه ما در تابه ها انجام می شوند . تابه ها ا توجه به غذایی که قرار است در آن پخته می شود ، انواع مختلفی دارند ، در این مقاله سعی داریم تا شما را با انواع تابه های مناسب برای پخت و پز آشنا کنیم با ما همراه باشید :
تابه وُک یک نوع تابه بزرگ با لبه های بلند و مخصوص پخت غذاهای چینی است. چینیها هنگام طبخ غذاهایشان سبزیجات و مواد غذایی را به مدت کوتاه و با حرارت زیاد داخل این تابهها تفت میدهند. به این ترتیب غذا خیلی سرخ و برشته نمیشود و فقط باید کمی نرم شوند. بنابراین ارزش غذایی سبزیجات بیشتر حفظ میشود و برای سلامتی مفیدترند. اگر به غذاهای چینی علاقهمندید بهتر است یک تابه وُک داخل کابینتهایتان داشته باشید. تابههای وُک هم از خانواده تابههای چدنی هستند و حرارت را یکسان پخش میکنند. البته جزو گرانترین گروه تابهها محسوب میشوند.
وقتی به کف این تابه ها نگاه می کنید خیلی شبیه سرامیک نیستند. در واقع یک لایه پوشش گرانیتی روی کف آنها قرار گرفته و رنگ آن هم سیاه یا سفید است. تابههای گرانیت مشابه تابههای تفلون خاصیت ضدچسبندگی دارند و باید مراقب باشید با اشیای تیز کفشان خط و خش نیفتد.تابه گرانیت امروزه محبوب ترین نوع تابه ها محسوب می شوند .
تابه ماهی
بیشتر تابههای موجود در بازار گرد هستند اما تابههای مستطیل شکل هم پیدا می شود. اگر میخواهید ماهی را درسته سرخ کنید یک تابه مستطیلی بخرید که کف آن روکش نچسبی داشته باشد.
گروهی از تابه ها نسبت به انواع معمولی لبه پهن تری دارند که می توانید برای تهیه انواع خوراک یا پختن مرغ هم از آنها استفاده کنید. تابههای لبه دار این حسن را دارند که اگر داخل آنها روغن زیادی بریزید هنگام هم زدن مواد روغن به در و دیوار نمی پاشد. برای غذاهایی که باید در روغن فراوان سرخ شوند این تابهها مناسب تر هستند.
تابه مخصوص کباب و استیک
تابههای شیاردار مخصوصی هستند که بیشتر برای پخت استیک کاربرد دارند. اگر می خواهید استیک خانگی بپزید بهتر است حتما یکی از این تابه ها هم داشته باشید. جنس این تابهها معمولا گرانیت یا چدنی است. البته به این تابهها گاهی اوقات تابه گریل هم میگویند چون برای کباب کردن انواع گوشت و مرغ هم از آن استفاده میشود. این تابه روی گوشت شما خط های برشته شده ای ایجاد میکند و شکل ظاهری غذا جالب تر می شود.
گاهی هنگام پخت برخی از غذاها در ماهیتابه لازم است برای مدتی در تابه را ببندید. اینجاست که اگر در شیشه ای داشته باشید بهتر است چون می توانید غذای درحال پخت را ببینید. برخی از تابهها در ندارند. می توانید یک در تک را جدا بخرید. اگر هم سرویس قابلمه بخرید که به طور حتم در یکی از قابلمهها اندازه ماهیتابه میشود. به هر حال اگر داشتن در برایتان مهم است هنگام خرید به این نکته توجه کنید.
تابه رژیمی
معمولا دو طرفه هستند و هنگام پخت و پز درها روی هم بسته و کاملا قفل می شوند. در نتیجه با کمک بخار آب و بدون نیاز به آب و روغن، غذاهایی مانند مرغ و ماهی را خیلی زود برای خوردن آماده می کنند. البته اگر بعد از خرید از دو طرفه بودن تابه راضی نبودید میتوانید با باز کردن لولای میانی تابهها را از هم جدا کنید و دو تابه معمولی داشته باشید. در بعضی از مدلها یکی از تابههای شیاردار است که برای تهیه غذاهایی مانند استیک بیشتر کاربرد دارد. تابههای رژیمی در دو اندازه مختلف دیده میشود.
تابه استیل
این تابه ها حسنشان در این است که خیلی زود گرم می شوند. از طرفی میتوانید بدون هیچ نگرانی آنها را داخل ماشین ظرفشویی بشویید. فقط هنگام استفاده از قابلمههای استیل شعله گاز باید حداقل باشد تا مواد غذایی نسوزند.
درباره این سایت